Τι αποκάλυψε ο Θεός στον Γέροντα Κύριλλο!

 

           Σήμερα, στη μνήμη στου Αγίου Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου, του Στρατηλάτου , δεν μπορούμε παρά να ενθυμηθούμε τα όσα ο Άγιος Γέροντας Κύριλλος, μας έλεγε κατά τη Θεία Αποκάλυψη που είχε. 

      Βέβαια το περιστατικό έγινε στις 9 Ιουνίου, που τιμάται η Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Θεοδώρου. 

      Μας έλεγε, λοιπόν, ότι κάποτε, από τον πειρασμό, είχε μια μεγάλη στενοχώρια.

        Πήγε στο κελάκι του, πολύ στενοχωρημένος κι εκεί, στο κρεβατάκι του επάνω, βλέπει το Συναξαριστή του μηνός Ιουνίου, στις 9 του μηνός, που είναι όπως είπαμε η Ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου, να είναι ανοιγμένο σε αυτή την ημερομηνία και ακούει Ουράνια Φωνή, που του λέει :

– Τί υπέστη αυτός ο Άγιος Θεόδωρος, για να έχει αυτή τη θέση που έχει σήμερα στην Εκκλησία και στη Βασιλεία του Θεού; 

– Πολλά υπέστη, απήντησε ο πατήρ Κύριλλος, ο οποίος εγνώριζε το βίο των Αγίων, όλων των Αγίων, όπως πολλές φορές έχει σημειώσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ο πατήρ Χρυσόστομος, εγνώριζε το βίο όλων των Αγίων, από μέσα κι απέξω.

       Ήξερε τί υπέστη, τα μαρτύρια, τα πολυειδή μαρτύρια, τα οποία υπέστη από το Λικίνιο, τον Αυτοκράτορα,  διότι αρνήθηκε να θυσιάσει στα είδωλα. 

      Στρατηγός έφτασε στο αξίωμα, ρήτωρ, με πολλές γνώσεις Εκκλησιαστικές και της Ελληνικής Παιδείας.

    Ήταν ένα, ένα διαμάντι πνευματικό. 

     Του είπε ο Αυτοκράτορας να θυσιάσει και του είπε να έρθει εκείνος στην Ηράκλεια, να μην πάει στη Νικομήδεια , που τον είχε καλέσει και του λέει :

– Εδώ, για να δει ο κόσμος και να πειστεί και ο κόσμος ο πολύς και να ασπαστεί την ειδωλολατρία. 

     Κι όταν ο Αυτοκράτορας του πρόσφερε τα είδωλα, τα χρυσά και τα ασημένια, εκείνος τα πήρε, δήθεν, στο σπίτι του για να θυσιάσει πρώτα εκεί και μετά, δημόσια, τα κατακερμάτισε, κομματάκια τα έκανε και τα μοίρασε, τα χρυσά και τα ασημένια, στους φτωχούς ανθρώπους.

    Κι όταν το διαπίστωσαν, βέβαια, αυτό το θεώρησαν μεγάλη προσβολή και τον κάλεσαν να αρνηθεί την πίστη του.

       Αλλά εκείνος στερεός, αμετακίνητος, με ακλόνητη πίστη, όλα σκύβαλα τα θεώρησε και θυσιάστηκε για την αγάπη του Θεού και μέχρι, όπως έλεγε ο πατήρ Κύριλλος, μέχρι και σταυρικού θανάτου υπέμεινε όπως ο Κύριός μας.  

      Αυτήν την απάντηση έδωσε ο πατήρ Κύριλλος στην Ουράνια φωνή ότι πολλά υπέστη και μέχρι και σταυρικού θανάτου έφτασε. 

      Κι εκείνη την ώρα η Χάρις του Θεού, με την Ουράνια φωνή, του απάντησε ότι :

– ΚΑΙ ΕΣΥ, ΑΝ ΚΑΤΙ ΥΠΟΜΕΙΝΕΙΣ Σ’ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ    ΣΥΝΑΝΤΑΣ, ΚΙ ΕΣΥ ΘΑ ΕΧΕΙΣ,  ΜΙΑ ΜΕΡΑ, ΘΕΣΗ ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!

     Και απ’ εκείνης της ώρας διαλύθηκε και η στενοχώρια και ο πειρασμός.

        Ας μας βοηθήσει η ευχή του αγίου Γέροντος Κυρίλλου, οι πρεσβείες του Αγίου Δαυίδ, του Αγίου Ιακώβου, του Αγίου Θεοδώρου και όλων των Αγίων,  να μας δώσουν, αυτό που λέγεται στις ημέρες μας, την πίστη και την υπομονή των Αγίων, τη Χάρη Του να μας στείλει ο Θεός, να μας κρατήσει όρθιους, να συνεχίσομε τον αγώνα, ο καθένας εφ’ ω ετάχθη, ώστε να είμαστε αρεστοί στο Θεό και όταν θα ‘ρθει η ώρα μας, να μας παραλάβει εν μετανοία και εν εξομολογήσει και να μας κατατάξει κάπου.. εκεί στο Φως της Ζωής, το οποίο το ευχόμεθα σε όλους σας κι εσείς να το ευχηθείτε σε μας. Αμήν!

ΠΗΓΗ

https://simeiakairwn.wordpress.com 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια