«Ξεκίνησε την παράκληση της Παναγίας και πλημμύρισε όλος ο ναός με άκτιστο Φως το οποίο έφυγε μόνο με το Δι’ ευχών!»

~ Ο παππούλης με εκδρομικό πούλμαν επισκέφτηκε την Παναγία Σουμελά κατά τη διάρκεια εκδρομής προσκυνήματος στην Δυτική Μακεδονία.

Έφθασαν στην Σουμελά κάπως αργοπορημένοι. Εκεί ο παππούλης είδε με μεγάλη λύπη του ότι υπήρχαν κάποιες γυναίκες ντυμένες απρεπως χωρίς να σέβονται την ιερότητα του χώρου. Τότε ο παππούλης κλαίγοντας απευθύνθηκε στην Παναγία και της ζήτησε να μην φύγει η χάρη της!!!

Στον Ναό υπήρχαν σκαλωσιές – καθώς γίνονταν ανακαίνιση – κι επειδή είχε αρχίσει να βραδιάζει δεν υπήρχε κατάλληλος φωτισμός για την παράκληση. Τότε ο παππούλης ζήτησε από τον νεωκορο να ανάψει έναν από τους πολυελαιους. Αυτός απάντησε ότι λόγω της ανακαίνισης δεν υπήρχε φωτισμός και πως θα μπορούσε να βοηθήσει με ένα κερί. Αλλά ο παππούλης ισχυρίστηκε πως, αν και γέρος και δεν βλέπει καλά, θα βοηθήσει η Παναγία ώστε να γίνει η παράκληση της. Και ξεκίνησε με το “Ευλογητός ο Θεός ” και ξαφνικά πλημμύρισε όλο το καθολικό με άκτιστο Φως το οποίο έφυγε μόνο με το Δι ευχών!!! Καταλαβαίνετε τι έγινε εκείνη την ώρα στο ναό, οι περισσότεροι πεσμένοι στα γόνατα έκλαιγαν για την θεία εμπειρία που τους χάρισε ο Θεός.

Μετά από λίγα χρόνια ο φίλος μου ο Σάββας Τρ. από την Αλεξανδρούπολη με την οικογένειά του επισκέφτηκε την Παναγία Σουμελά και μίλησε με τον νεωκόρο για θαύματα. Τότε αυτός του εξιστόρησε το άνωθεν περιστατικό αναφέροντας πως έγινε από έναν Άγιο παπά από τα μέρη των Σερρών.

Όταν σε μια επίσκεψή μας στον παππούλη το συζητήσαμε αυτός μας είπε δακρυσμενος ότι αυτό που συνέβη ήταν μια απάντηση της Παναγίας σε μένα τον αμαρτωλό για να ταπεινωθώ για την σκέψη που έκανα, αφενός ότι η Παναγία δε θα πάρει τη χάρη της και αφετέρου ως μια διαβεβαίωση πως θα εξακολουθήσει να μας προστατεύει γιατί είναι η Μητέρα μας.

ΠΗΓΗ

https://simeiakairwn.wordpress.com 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια