Πατέρας Στυλιανός Καρπαθίου: Ο Αρχιεπίσκοπος δεν κρατούσε τον σταυρό για να μην φέρει την ΠτΔ σε δύσκολη θέση – ΒΙΝΤΕΟ

 

“Βιασμό άνευ προηγουμένου στις συνειδήσεις και στα σώματα των ανθρώπων” χαρακτήρισε την επιβολή του προστίμου των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, ο πατέρας Στυλιανός Καρπαθίου, μιλώντας στον Focus FM και το δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη.

“Εμείς ενημερώνουμε συνεχώς και συστήνουμε να μην πληρωθεί γιατί είναι παράνομο” είπε.

Για τις επιστολές τις οποίες απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος  τόσο προς τον Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιο στις 2 Μαρτίου όσο και προς τον Πατριάρχη Μόσχας και πάσης Ρωσίας Κύριλλο στις 4η Μαρτίου είπε:  “Είχαμε δυστυχώς αυτή την παρέμβαση της εκκλησίας της Ελλάδος, στα Ρωσο-Ουκρανικά δρώμενα με ένα κείμενο ατυχές. Ο συντάκτης του κειμένου σίγουρα πήρε εντολές. Πιστεύω ότι ο Μακαριώτατος, δε συμφωνεί. Το κείμενο δε μας εκπροσωπεί ως Χριστιανούς. Η εκκλησία το αποστρέφεται”.

“Αυτή η εκκλησιαστική κατάσταση η οποία υπήρξε πρωίμιο όλου αυτού του γεγονότος το οποίο συμβαίνει μέσα στην Ουκρανία, πυροδοτήθηκε δυστυχώς και από τις πολιτικές παρεμβάσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου.”

Ο πατέρας Στυλιανός Καρπαθίου σχολίασε και την ανάγνωση του Πάτερ Ημών και του Πιστεύω από τον Πρωθυπουργό και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αναφέροντας πως έτσι πρέπει να γίνεται και αυτό ορίζεται από τους κανόνες και την παράδοση της εκκλησίας.

“Θα μπορούσε ωστόσο η κα Σακελλαροπούλου να κρατά η ίδια το βιβλίο και όχι να την διακονεί ένας κληρικός. Όσο για το ότι ο Αρχιεπίσκοπος δεν κρατούσε σταυρό είναι προφανές ότι η ΠτΔ ήθελε να αποφύγει μία κίνηση που έχει πάντοτε έναν σημειολογικό χαρακτήρα”.

Ο πατέρας Στυλιανός Καρπαθίου μίλησε και για την επιστολή που ετοίμασε για το νέο εμβόλιο και έχει τίτλο “Το μανιακό συνεχές του εμβολιαστικού οίστρου” αναφέροντας ότι “στο τέλος, έχει τον ίδιο μηχανισμό με τα εμβόλια που ήδη γνωρίζουμε”.

“Ήθελαν απλώς να βγάλουν τη σημείωση mrna λογω των πολλών παρενεργειών οι οποιες παρατηρήθηκαν, να μην το ακούσει ο κόσμος. Είναι τόσο επικίνδυνο, όσο και τα μέχρι σήμερα εμβόλια”, είπε.


 

 https://focusfm.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια