Πανδημία ενεργειακής κρίσης: γενικό blackout στο Λίβανο, διακοπές ηλεκτρικού σε Κίνα και Ινδία, Αγγλία έλλειψη καυσίμων και τροφοδοσίας

 

Πανδημία ενεργειακής κρίσης: γενικό blackout στο Λίβανο, διακοπές ηλεκτρικού σε Κίνα και Ινδία, Αγγλία έλλειψη καυσίμων και τροφοδοσίας. Δριμύ ψύχος στην Ευρώπη λόγω πολιτικών αρνητών ενέργειας.

Από το Γουχάν της πανδημίας στο ”Γουχάν” ενεργειακής κρίσης και κατάρρευσης αλυσίδας τροφοδοσίας. Σε πλήρη συντονισμό κι αυτή τη φορά οι υπερδυνάμεις…

Η ενεργειακή κρίση πλήττει τον κόσμο: Ο Λίβανος εξάντλησε ενεργειακά του αποθέματα και βυθίστηκε στο σκοτάδι, η Ινδία προειδοποιεί ότι οι μονάδες άνθρακα θα μπορούσαν να κλείσουν σε μόλις τρεις ημέρες, οι διακοπές ρεύματος πλήττουν την Κίνα, οι τιμές του φυσικού αερίου αυξάνονται στα ύψη στην Ευρώπη… H Aγγλία αντιμέτωπη με πρωτοφανή έλλειψη καυσίμων και βασικών προϊόντων.

Μετά τον Λίβανο, η Κίνα και η Ινδία αντιμετωπίζουν επίσης διακοπή ρεύματος λόγω της κρίσης καυσίμων και οι πόλεις μπορεί να έχουν διακοπή ρεύματος.

Προηγήθηκαν τα εργοστάσια στην Κίνα όπου η ηλεκτρική ενέργεια κόβεται 3 ημέρες την εβδομάδα, και η Ευρώπη χωρίς φυσικό αέριο. Και κανείς δεν θέτει το ερώτημα, γιατί πριν από την πανδημία η Κίνα δεν είχε πρόβλημα με την ηλεκτρική ενέργεια και τώρα ναι, ενώ η παραγωγή δεν έχει επιστρέψει στο επίπεδο πριν από την πανδημία, όλα είναι στρατηγική με την Κίνα. Η Κίνα, η οποία μόλις διέταξε τους ανθρακωρύχους να τριπλασιάσουν την παραγωγή άνθρακα για να παράγουν περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια».

Η κινεζική βιομηχανία αντιμετωπίζει σήμερα δύο μεγάλα προβλήματα: τη συμφόρηση των μεγάλων εμπορικών λιμένων της, η οποία έχει συνέπειες για ολόκληρη την παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού και τα εργοστάσια που δεν μπορούν να λειτουργήσουν στο 100% λόγω έλλειψης ισχύος …

Οι διακοπές ρεύματος συνεχίζονται σε μεγάλο μέρος της χώρας, τόσο για την εκπλήρωση των δεσμεύσεων της Κίνας για εκπομπές άνθρακα, όσο και λόγω έλλειψης άνθρακα.

Τα κλωστοϋφαντουργικά εργοστάσια είναι τα πρώτα που επηρεάζονται
Αυτές οι διακοπές ρεύματος είναι καθημερινές και επηρεάζουν την παραγωγή πολλών εργοστασίων με καθυστερήσεις στην παραγωγή που μπορεί να διαρκέσουν έως και δύο μήνες.

Οι πρώτες βιομηχανίες που υπέστησαν απώλειες είναι τα κλωστοϋφαντουργικά εργοστάσια που είναι λιγότερο στρατηγικά για την κινεζική οικονομία αυτές τις μέρες. Ωστόσο, η Κίνα είναι ο κορυφαίος εξαγωγέας υφασμάτων στον κόσμο με 120 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Το Νέο Δελχί πρωτεύουσα της Ινδίας κινδυνεύει πολύ σύντομα να βυθιστεί στο σκοτάδι. Κάποια εργοστάσια δεν έχουν στοκ παρά μόνο για μια μέρα. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στις διακοπές παραγωγή ηλεκτρικού στην Κίνα που επηρέασαν την παγκόσμια παραγωγή αναφέρει το αρμόδιο υπουργείο. O Λίβανος θα παραμείνει στο σκοτάδι για μέρες σύμφωνα με το AP αφού και οι 2 κεντρικές μονάδες παραγωγής ρεύματος τέθηκαν εκτός λειτουργίας λόγω ενεργειακής κρίσης.

Ο Λίβανος στερήθηκε πλήρως την ηλεκτρική ενέργεια από το μεσημέρι αυτού του Σαββάτου, 9 Οκτωβρίου, μετά το κλείσιμο δύο σταθμών ηλεκτροπαραγωγής. Ο υπουργός Ενέργειας Walid Fayad υπόσχεται μόλις 4 ώρες ηλεκτρικής ενέργειας από τη Δευτέρα. Οι δύο τελευταίοι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής που ήταν ακόμη σε λειτουργία έπαψαν να παράγουν ενέργεια, βυθίζοντας εκατομμύρια κατοίκων αυτής της χώρας στο σχεδόν σκοτάδι. Τα δύο εργοστάσια έκλεισαν μετά την εξάντληση των τελευταίων αποθεμάτων καυσίμου.

πηγή: dimpenews

https://simeiakairwn.wordpress.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια